Vijesti

6. SUPer Surfers Challenge Poreč - Lanterna

16.06.19 U subotu 15.06. održan je šesti po redu SUPer Surfers Challenge Poreč-Lanterna. Ove je godine utrka dobila jednu novu dimenziju, naime dionica je produžena na 18km između najprestižnijeg hrvatskog kampa, Istra Premium Camping Resorta i najljepšeg hotela Valamar Club Tamaris resorta. Pobjedu ELITE utrke odnijeli su; Filippo Marcuriali i Susak Molinero...

SUPer Akcija do kraja maja !

24.05.19 Do kraja maja, SUPer akcija do ja**!

SUPer Surferi te zovu na Jarun - 19.05.

12.05.19 Zagreb te zove dođi na 10. jubilarni SUPer Surfers Challenge, probaj SUP veslanje, nauči SUPati, zabavi se, natječi se i osvoji vrijedne nagrade. Ovo nije samo međunarodna SUP Pro utrka, to je mnogo više, to je cjelodnevni SUP event, na kojem možete saznati sve o SUP veslanju, probati različitu opremu, naučiti prve korake na SUPu, saznati sve o natjecanjima, natjecati se i naravno uzeti bogati nagradni fond.

Surf Shop vam daje 5.500 kuna!

16.04.19 Surf Shop vam poklanja lakih pet tisućica. Tko ih može uzeti? Bilo tko tko je u posljednje dvije godine kupio ili će u slijedeća tri mjeseca kupiti; kajak, SUP dasku ili windsurf komplet. Pošaljite nam svoju fotografiju s komadom opreme iz Surf Shopa za naš Ljetni foto natječaj" i obogatite svoj adventure budžet.

SUPer Surfers Challenge Poreč - Lanterna / 15th and 16th of June / SUP Downwind race

29.03.19

NeilPride akcija na odijela!

12.03.19

Surfmania centar nudi dobar posao u Istri!

08.03.19

Postani JP-Australia team rider

06.03.19
Arhiva vijesti:

Baci like

Jubito

Newsletter

Surf Mania vijesti

Kanarski otoci - đžepovi prazni, ali osmjeh je tu

Prekratka dva tjedna su prošla suviše brzo. Kao da sam zatvorio oči i sve te surferske zgode i doživljaje skromno sanjao pa se u jednom trenutku probudio. Istina, probudio sam se praznih džepova i pomalo iscrpljen, ali čudno zadovoljan i sretan.
Evo kako smo putovali do Kanarskih otoka:

Najjednostavnije rješenje nam je bilo ukrcati se u autobus koji vozi direktno iz Zadra za Munchen odakle leti avion za aerodrom Las Palmas, Gran Canaria. Karte smo unaprijed rezervirali preko interneta te smo tražili najpovoljniju kombinaciju - Last Minute tickets, nekih tjedan dana prije. Sa sobom smo vucarali vlastitu opremu tako da smo morali moliti vozače autobusa da nam je ukrcaju. Obično ima u prtljažniku autobusa dovoljno mjesta za svu opremu, ali poneki vozači imaju nekakvu urođenu naviku da zanovijetaju zbog toga, pa na kraju masno naplate. Krenuli smo u 13 sati iz Zadra i uz česte stanke stigli u 2 sata u noći na autobusni kolodvor Munchen. Ekipa koja je krenula iz Zagreba negdje oko 17 sati stigla je u isto vrijeme tako da smo za svu četvoricu unajmili taksi-kombi do aerodroma. Bojali smo se da nam neće primiti brdo opreme koje je ležalo pored. Rješenje je bilo smijati se i samo nastaviti ukrcavati dok sve ne stane. To je prihvatio i vozač taksija koji se također smijao tom zahvatu te nam na kraju priznao da nikada nije imao toliko prekrcani kombi. U hodniku aerodroma osjećali smo se pomalo klošarski onako ležeči na svuda naokolo razvučenoj opremi. Check-in je bio u 7 sati, a avion je, skupa s nama, poletio oko 8 sati.

Između oblaka se dalo prepoznati mjesto gdje započinju snovi svih surfera - bar onih iz Hrvatske - a to je otok Gran Canaria.
Svi smo stigli živi, zdravi i motivirani za surfanje (Marko i Denis Š., Draško nestaško, Dado Š.). Nakon nevjerojatne organizacije, smjestili smo se u slavnom mjestu Pozo Izquierdo. To je malo, lokalno naselje, ali najveće surfersko mjesto na Kanarima. Ipak imali smo sreće ste se tiče smještaja, jer da smo doletili samo tjedan dana kasnije ne bismo našli slobodnog kreveta - kako smo doznali za nekoliko dana se održava natjecanje u Svjetskome kupu u windsurfu. To me je ugodno iznenadilo jer uskoro će se tu okupiti poznati i slavni surferi iz svih krajeva svijeta. Ipak jedino što nam nedostaje je upravo ono zbog čega smo uz toliku muku i ovdje: VJETRA!

Drugi dan su nas zavarali sićušni valovi što su se pjenušali u daljini te smo nasjeli na tu neslanu šalu i natrimali što veća jedra - ja sam nariga 6.3qm i čak jedanput izglisira!
Treći dan je puhala bonaca.
Kako smo prespavali pola dana, zbog oporavljanja od noćnog posjeta grada Maspalomas u blizini, drugi dio dana smo više-manje prespavali, iako otvorenih očiju.
Nakon tih iskustava smo se zaputili na Ketchup, dobar spot za južni vjetar koji je taj dan i zapuhao, a do navečer ga je bilo i za 5 qm. Vozili smo freestyle i bilo je odlično na moru, sve dok nismo došli do auta, gdje su nas napale agresivne muhe. Drugo jutro sam se probudio te po mom običaju uzeo dekicu za spavanje , discman i popeo se na krov s namjerom da se sunčam i da uživam u jedinstvenom pogledu na ocean s jedne strane i na planine s druge. U daljini prema sjevernoj strani obale bjesnio je sjeverac koji se mogao vidjeti po velikim valovima dok je južnije puhao jugo na kojemu smo jedrili dan prije.

Imali smo dvije mogućnosti: opet ići na Ketchup, ali tek negdje od 3 sata poslijepodne kada je vjetar najsnažniji ili pobjeći na sjevernu stranu i tamo pronaći jedan dobar spot. Odlučili smo se na Playa Ojo de Garzia na sjeverac, ali vjetar je još uvijek bio previše offshore pa je puhao na refule. Tako smo cijeli dan izgubili u traženju idealnog mjesta i odvozili skoro pola otoka da bi se na kraju ipak zaustavili na Ojo-u; Taj dan smo više daskali na valovima nego jedrili.
Sedmi dan napokon vjetar na Pozu. Najprije povjetarac za 5qm, a poslije i za 4qm. Neobično mi je bilo zbog malih valova, mogli bi ih usporediti s valovima na jugu u Hrvatskoj.
Zadnjih je dana vjetar čekao nas. Nakon više dana surfanja imali smo nedostatak hrane pa smo morali u shopping. Nikad prije nisam bio tako gladan i iscrpljen kao ovih par dana. Nakon slasnog sendviča i par Red Bull-ova bio sam spreman. Taj dan opet nije bilo velikih valova na Pozu. Vjetra je na trenutke bilo previše čak i za 4qm. I, kao što rekoh na početku, dva je tjedna za windsurfera na Kanarima čak premalo, jer vremenski su uvjeti, barem nama, bili odlični.

SLIKE S KANARA STIŽU!


Prijava u shop

Korisničko ime (e-mail adresa)

Lozinka

Prijavite se s vašim Facebook računom:

Spoji se putem Facebooka

Zaboravili ste lozinku?

Registracija